Klasik anne usulü bir reçel tarifim var. Buram buram çilek kokan, tadı damağınızda kalacak bir çilek reçeli tarifi vereceğim. Püf noktalarına uyarsanız uzun ömürlü ve berrak bir reçel elde edebilirsiniz.

Not: Daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması için ben limon tuzu kullandım. Limon tuzu olmayan 2 adet limonun suyunu kullanabilir.

Püf Noktası: Reçeli karıştırmak için yeni alınmış bir tahta kaşık kullanınız ve bu kaşığı sadece ve sadece reçel karıştırmak için kullanınız. Böylece kaşığa sinen yemek kokusunun reçele geçmesini önlemiş olursunuz.

Başka bir püf noktası da reçeli kesinlikle çelik kaşıkla karıştırmayınız. Çelik kaşık reçelinizin daha geç kıvam almasına dolayısıyla da renginin kararmasına sebep olur. Ayrıca piştikten sonra da sulanmasına neden olur. Mutlaka tahta kaşık kullanılması gerekir. 

Yemeğin Hazırlanışı

0/0 tamamlanan maddeler
  1. Reçellik ( küçük ve kokulu) çilekleri saplarından arındırıp yıkayalım. Süzgece alıp yarım saat süzdürelim. Büyük çilekler varsa ikiye bölelim. Derince bir tencereye çilekleri yavaşça koyalım. Üzerine şekeri koyalım ve 1 gece bu şekilde bekletelim ( En az 8 saat bekletilmeli).
  2. Süre sonunda tencereyi ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca altını kısığa yakın orta ateşe alalım ( bu saatten sonra reçelin taşmaması için ocağın başından ayrılmayalım). 20 dakika bu şekilde kaynatalım. Üzerinde biriken köpüğü bir seferde tahta kaşıkla toplayıp bir kaseye alalım ( köpüğün alınması reçelin berrak olmasını sağlar).
  3. Temiz ve kuru bir tabağa bir çay kaşığı kadar reçel damlatıp buzlukta 2 dakika tutalım. Tabağı yan çevirdiğimizde hemen akmıyorsa reçel kıvama gelmiştir. Eğer kıvamı sulu ise 5 dakika daha pişirelim. Limon tozunu yada limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Ocağı kapatıp tamamen soğuyana kadar tencerenin ağzı açık şekilde 1 gün bekletelim. Temiz kavanozlara koyup sıkıca kapatalım. Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. Çilek reçeli servise hazır.

Afiyet olsun.