Merhaba sevgili takipçilerim. Klasik revaniye alternatif bir revani tarifi ile geldim. Portakal ve kakao ile muhteşem bir tat oldu. Farklılık arayanlar için bu tarif kaçmaz. Şerbeti ve tadı tam kıvamında oldu. Evi muhteşem bir koku sardı. Şerbetinde bekletmem ev halkı için dayanılmaz olsa da birkaç kare poz çekmeyi başardım. Umarım dener ve beğenirsiniz. Yorumlarınızı benden esirgemeyin. Sevgiyle kalın..
Kullandığım kap: 25 x 35 dikdörtgen borcamdır.
Yemeğin Hazırlanışı
0/0 tamamlanan maddeler- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri tencereye alalım. 10 dakika kaynatıp limon tuzunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Ilınması için kenara alalım.
- Keki için karıştırma kasesine portakalları rendeleyelim. Üzerine yumurtaları kıralım. Şeker ve yoğurt ekleyip çırpalım. Ardından portakal suyu, sıvıyağ ekleyip karıştıralım. Tamamen karışınca irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi karıştıralım.
- Fırın kabımızı hafifçe yağlayalım. Hamurun yarıdan fazlasını (3/4 ‘ünü) fırın kabına dökelim. Kalan hamura kakao ve 2 yemek kaşığı portakal suyu döküp karıştıralım. Fırın kabındaki hamurun üzerine kakaolu hamuru dökelim. Bir çatal yada bıçak yardımıyla fırın kabının içinde hamuru hafif karıştıralım.
- 175 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim. İlk sıcağının çıkması için 10 dakika bekletelim. Şerbetini daha iyi çekmesi için tatlıyı dilimleyelim. Ilınan şerbeti tatlıya dökelim.
- Tatlının üzerini kapatalım. En az 5-6 saat hatta imkan varsa 1 gün bekletelim. Dinlenen tatlının tadı ve kıvamı daha iyi oturmaktadır. Ne kadar çok beklerse o kadar güzel olur. Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Yorum Yapın