Kuru fasulye hemen hemen her evde pişen klasik lezzetlerdendir. Mineral ve vitamin bakımından zengin olan kuru fasulye bağışıklık sistemini güçlendirir. Folik asit ve demir içeriğinden dolayı da özellikle bebek ve çocukların fazlaca tüketmesi önerilmektedir. Protein içeriği nedeniyle de etle yarışır durumdadır. Bu sebeple kuru fasulyeyi bolca yiyin ve yedirin.
Yemeğin Hazırlanışı
0/0 tamamlanan maddeler- Öncelikle kuru fasulyemizi genişçe bir tencereye alalım. 1 tatlı kaşığı karbonat serpip üzerini geçene kadar ılık su dökelim. Bu şekilde en az 8 saat bekletelim (karbonat kuru fasulyenin yumuşayıp daha erken pişmesine yardımcı oluyor). Süre sonunda süzelim. Üzerini geçene kadar su koyup 15 dakika kaynamaya bırakalım. Gazlı suyunu döküp süzülmeye bırakalım.
- Tenceremize kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Zeytinyağını ekleyip karıştırarak kavuralım. Ardından sucukları atıp kızartalım. Sonrasında salçalarımızı ekleyip karıştırarak eritelim. Üzerine kuru fasulyemizi koyalım.
- Üzerini 2 parmak geçene kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip karıştıralım. Kaynamaya başladığında altını kısarak pişmeye bırakalım. 30 dakika sonra suyunu kontrol edelim. Eğer suyu azalmışsa sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim. İstenilen kıvama geldiğinde ocağı kapatalım. Fasulyemizi 10-15 dakika dinlendirelim. Sucuklu kuru fasulye servise hazır.
Afiyet olsun.
Not: Her fasulye cinsinin pişme süresi farklı olduğu için burada net bir süre veremiyorum. Ama siz 30-35 dakika sonra fasulyenizi ve suyunu kontrol etmelisiniz. Horoz fasulyesi çok çabuk pişerken isbir ve dermason fasulyeler biraz daha geç pişmektedir.
Yorum Yapın