Kırmızı pancarın birçok faydası olduğu bilinmektedir. İçerisinde barındırdığı mineraller bakımından oldukça zengin olan pancar A, B, C ve P vitaminlerini de barındırmaktadır. Enerji arttırma, zihinsel ve duygusal sağlığı destekleme gibi faydaları bulunan kırmızı pancar iltihap ile de savaşmaktadır. Bol lifli yapısı nedeni ile de bağırsak problemi olanlara fayda sağlamaktadır. Kalbi koruyup kanserle savaşan kırmızı pancarın kendisi. suyu, sapı her bölgesi ayrı ayrı fayda sağlamaktadır.

Pancar suyu da birçok fayda sağlamaktadır. Stres ve depresyona iyi gelirken kandaki şeker seviyesini düzenler. Kabızlık ve ishal sorunlarına iyi gelir. İdrar söktürücü etkilerinin yanında bağışıklığı korur.

Pancarın turşusu, salatası, kavurması ve yemeği yapılıp tüketilir.

Yemeğin Hazırlanışı

0/0 tamamlanan maddeler
  1. Pancarların kabuklarını ovarak iyice yıkayalım. Kabuklu şekilde 4 eşit parçaya bölelim ve tencereye alalım. Pancarların üzerini örtecek kadar su ekleyelim. Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve 15 dakika pişirelim.
  2. Ocaktan aldığımız pancarları tencereden çıkaralım. Kabuklarını soyalım. İstenilen boyutta dilimleyelim. Sarımsakların kabuklarını soyalım. 2-3 parçaya bölelim. Haşladığımız pancarları kavanozlara yerleştirelim. Aralarına sarımsak dilimleri yerleştirelim.
  3. Sirke, tuz ve şekeri kaseye alalım ve karıştırarak eritelim. Kavanozlara sirkeli suyu ekleyelim. Pancarların üzerini haşlama suyu ile dolduralım. Kavanozun kapağını sıkıca kapatalım.
  4. Oda sıcaklığında 2 gün beklettiğimiz pancar turşusunu karanlık ve serin bir yere alalım. Pancar turşusu servise hazır.

Afiyet olsun.

Not: Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır. Turşuya arzuya göre kök ve sapları da eklenebilir.